یکی از مشکلات آزاردهنده‌ای که ممکن است در یخچال‌ها ایجاد شود، نشتی یخچال اسنوا است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده است که در زمان ورود به آشپزخانه متوجه نشت آب از یخچال اسنوا شده باشید. برای برطرف کردن این مشکل ابتدا باید با دلایل ایجاد آن آشنا شوید و سپس با اجرای راهکارهای لازم، آن را برطرف کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی علل نشتی یخچال بپردازیم.

دلایل نشتی یخچال اسنوا چیست؟

·         مشکل در لاستیک درب یخچال اسنوا

 یکی از مهم‌ترین دلایل نشتی یخچال و جمع شدن آب در زیر آن، به بسته نشدن لاستیک درب این دستگاه بستگی دارد. تجمع گردوغبار یا هرگونه مواد غذایی در لاستیک درب یخچال، از بسته شدن محکم درب جلوگیری می‌کند. با بسته نشدن درب، میزان چگالی افزایش می‌یابد و آب به بیرون از یخچال نشت پیدا می‌کند. سپس‌ درزگیرهای لاستیک درب به‌مرورزمان و استفاده از یخچال خراب و پوسیده خواهند شد. در نتیجه با بسته نشدن درب، هوای گرم موجود در بیرون یخچال، به ایجاد رطوبت زیاد در فضای داخلی آن منجر می‌شود. با افزایش رطوبت، آب اضافی به داخل سینی تخلیه می‌ریزد و با سرازیر شدن از سینی به بیرون از وسیله نشت پیدا کرده و روی کف آشپزخانه می‌ریزد. برای اینکه مطمئن شوید علت نشتی یخچال وجود ایراد در لاستیک درب است یا نه باید دو نکته زیر را مورد بررسی قرار دهید.

·         تراز نبودن محل قرارگیری یخچال اسنوا

مورد دیگر که در هنگام بررسی درب یخچال باید بررسی شود این است که حتماً یخچال در جای مناسب قرار گرفته و پایه‌های یخچال را برای تراز کردن این وسیله تنظیم کنید. ممکن است هنگام جابه‌جایی یخچال در اسباب‌کشی پایه‌های آن از تراز خارج شده باشند و گاهی اوقات هم کاشی‌های کف آشپزخانه تراز نیستند و با قرار گرفتن یخچال روی کف آشپزخانه درب با کج شدن به سمت جلو به خوبی بسته نمی‌شود‌. ‌ درست بسته نشدن درب باعث می‌شود که هوای گرم به محیط داخلی یخچال نفوذ پیدا کند و در نهایت منجر به نشتی یخچال اسنوا شود. برای برطرف کردن این مشکل به راحتی می‌توان پایه‌های یخچال را از لحاظ بلندی و کوتاهی تنظیم نمود. به‌طوری‌که درب به خوبی بسته شود و نشت آب متوقف گردد.

·         انسداد لوله تخلیه و نشتی یخچال

 یکی دیگر از دلایل اصلی نشتی یخچال و جمع شدن آب در داخل این دستگاه، مسدود شدن لوله تخلیه آب می‌باشد. در تمام یخچال‌ فریزرهای فاقد برفک، چرخه‌ای وجود دارد که از ایجاد یخ‌ و برفک‌ بر روی سیم‌پیچ‌های اواپراتور جلوگیری کرده و آن‌ها را ذوب می‌کند. آبی که از ذوب شدن یخ‌ و برفک‌ها ایجاد می‌شود، به سمت سینی یا ظرف موجود در خارج از فریزر که در کنار کمپرسور جاسازی شده هدایت می‌شود.

وجود گرفتگی در لوله تخلیه آب باعث می‌شود که آب نتواند به سمت سینی خارج از یخچال برود و به ناچار در داخل یخچال تجمع پیدا کرده و موجب نشتی یخچال می‌شود. گرفتگی لوله تخلیه آب معمولاً به دلیل پر شدن لوله توسط کیسه‌فریزر، ذرات غذا و غیره اتفاق می‌افتد. محل قرارگیری سوراخ تخلیه آب یخچال در لوله تخلیه در پشت کشوهای موجود در داخل یخچال است. البته موقعیت قرار گرفتن لوله تخلیه آب با توجه به نوع و همچنین مدل یخچال متفاوت است.

برای پیدا کردن محل اصلی سوراخ  تخلیه آب یخچال باید به دفترچه راهنمای یخچال خود مراجعه نمایید. برای برطرف کردن گرفتگی لوله تخلیه از آب گرم استفاده کنید. برای از بین بردن مواد موجود در لوله مقدار یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با دو لیوان آب مخلوط کنید. سپس مخلوط آب و جوش شیرین‌ را در داخل شیر تخلیه بریزید.

راه حل دیگری که برای برطرف کردن گرفتگی لوله تخلیه وجود دارد این است که با استفاده از یک سیم ضخیم مواد غذایی یا تکه‌های یخ موجود در لوله را خارج کنید. بعد از اینکه مسدود بودن لوله تخلیه برطرف شد، آن را مجدداً در جای خود نصب کنید. در اکثر یخچال فریزرها محل قرارگیری لوله تخلیه در قسمت پشتی یخچال است و برای تمیز کردن آن باید بعضی از قسمت‌های دستگاه باز شود. همواره سعی کنید تمام تعمیرات یخچال از جمله گرفتگی لوله تخلیه آب را به یک تعمیرکار بسپارید تا مشکل نشتی یخچال نیز حل شود.

1.      انباشته شدن یخ یا برفک روی اواپراتور

 زمانی که میزان یخ تجمع یافته در داخل یخچال افزایش پیدا کند، یخچال سرما ندارد و هنگام کار کردن یخچال صدای وزوز به گوش می‌رسد. اصلی‌ترین دلیل افزایش دمای داخل یخچال در چنین شرایطی پوشیده شدن اواپراتور از یخ یا برفک است. زیاد بودن یخ و برفک باعث می‌شود که حتی فرایند یخ زدایی یا دیفراست نیز به تمیز کردن یخچال کمکی نکند. این مشکل در نهایت باعث می‌شود که هوا از فن عبور نکند و دمای داخل یخچال افزایش یابد. با گرم شدن داخل این دستگاه مشکل نشتی یخچال پیش می‌آید. برای برطرف کردن این مشکل باید عملکرد کمپرسور مورد بررسی قرار گیرد و پوشش موجود روی اواپراتور برای بررسی یخ‌های موجود در اواپراتور برداشته شود. این کار برای حل مشکل فرایند یخ زدایی انجام می‌شود. تمام مراحل بررسی کمپرسور و اواپراتور باید توسط تعمیرکار مجرب و حرفه‌ای و با رعایت نکات ایمنی انجام شود.

·         وجود مشکل در شیر ورودی دستگاه

وجود نشتی در شیر ورودی آب معمولاً باعث می‌شود که از پشت یخچال آب بریزد. ‌ برای بررسی شیر ورودی آب، ابتدا یخچال را از برق بکشید و سپس لوله آب را به صورت دقیق مورد بررسی کنید. یکی دیگر از لوله‌های آب در زیر یخچال فریزر قرار دارد و امتداد آن به قسمت پشتی این دستگاه می‌رسد. گاهی اوقات علت چکه کردن آب وجود نشتی در پیچ باز و بسته کردن شیر آب  است. ‌ به طور کلی باید همه لوله‌های آب موجود در یخچال را چک کنید و مطمئن شوید که هیچ کدام از جای خود در نرفته یا سوراخ نشده باشند.  برای حل این مشکل لوله‌های سوراخ را با لوله‌های سالم تعویض کنید تا نشتی یخچال حل شود.

·         نشت آب از بخش فریزر

نشتی آب از بخش فریزر یخچال به دلایل مختلفی مانند عدم نصب درست شلنگ تصفیه آب، عدم عملکرد صحیح هیتر یا گرم‌کن یخچال و یا وجود رطوبت زیاد در محیط اطراف یخچال به دلیل نزدیکی سینک به این دستگاه اتفاق می‌افتد. برطرف کردن این مشکل به یک تعمیرکار متخصص و مجرب نیاز دارد. تعمیرکار با استفاده از دانش و آگاهی خود مشکل نشت آب از فریزر را به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد و راه‌حل‌های لازم را روی این بخش پیاده می‌کند. تعمیر یخچال توسط افراد غیرمتخصص و بی‌تجربه نه تنها مشکل نشتی یخچال را حل نخواهد کرد؛ بلکه مشکلات جدیدتری برای این دستگاه به وجود خواهد آورد.