در بازار لوازم خانگی و درحال حاضر هودهای آشپزخانه از تنوع بسیار بالایی برخوردار می باشند . از نظر نوع کارکرد هودهای آشپزخانه به دو دسته ی هودهای تصفیه‌ کننده هوا و هودهای دارای خروجی هوا تقسیم می شوند که هودهای تصفیه کننده، گرد و غبار و بو را به داخل می ‌کشند و ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا می ‌زدایند و دوباره هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه پس می‌دهند. هودهایی که خروجی هوا دارند، به یک کانال متصل شده‌اند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده می‌شود. این هودها به شکل‌های معمولی، شومینه‌ای و جزیره‌ای موجود هستند.

معرفی مشکلات رایج هودهای آشپزخانه:

1- سرو صدای زیاد هود آشپزخانه

یکی از مشکلاتی که در صورت نامتناسب بودن هود آشپزخانه با فضای شما به وجود می آید، سرو صدای نامتعارف هود است. برای پیشگیری از این چالش قبل از خرید یا تعویض هود فعلی باید به دنبال متناسب ترین و مناسب ترین قیمت هود آشپزخانه باشید.

2- کارنکردن هود آشپزخانه در زمستان


خروجی خرطومی هود آشپزخانه تان را بررسی کنید! با توجه به اقلیم و شرایط جوی در پاییز و زمستان معمولا بادها شدید تر می ‌وزند. به همین دلیل ممکن است گاهی خروجی با اشیاء خارجی و حتی لانه گذاری پرندگان مسدود شده باشد. حتما خروجی را چک کنید!


آلودگی هوا در زمستان مشکل ساز می‌شود! اگر در کلان شهرها زندگی می کنید حتماً با پدیده وارونگی هوا آشنا هستید. در  فصل زمستان‌ شاهد بیش‌ترین آلودگی هوا هستیم. حتماً در فصل زمستان هود خود را سرویس کنید تا آلودگی ها و بارندگی‌های شدید، آسیبی به هود آشپزخانه نزنند.

3-  لرزش هود آشپزخانه در حین کار

در صورت بروز هرگونه لرزش در هود آشپزخانه باید گفت که احتمالاً موتور یا ملحقات آن مشکل پیدا کرده است.

4- روشن نشدن هود آشپزخانه

در صورت روشن نشدن هود آشپزخانه باید سیم کشی برق، برد و در انتهای موتور آن را چک کنید.

5- یک سره کار کردن هود

در صورت یک سره کار کردن هود آشپزخانه قطعاً  کلید یا برد شما دچار مشکل شده است و باید آن را تعویض نمایید.

6- دکمه‌های صفحه نماش یا سنسورهای بو  و دمای هود کار نمی‌کنند

در صورت کار نکردن دکمه های صفحه نمایش هود برد یا سیم‌ کشی دستگاه شما نیاز به باز بینی دارد.

7- ضعیف شدن مکش هود

اگر چند وقتی است که مکش هود شما کاهش پیدا کرده است احتمالاً  فیلتر یا موتور عیب پیدا کرده است.

 

چکار کنیم هود آشپزخانه مان دوام بیشتری داشته باشد؟

 

 

1- به شما پیشنهاد می کنیم پیش از شروع آشپزی هود را روشن کنید! 5 دقیقه قبل از شروع هود را روشن کنید تا موتور ضمن عبور از توان اولیه به حداکثر دور خود برسد و کمی از حرارت محیط بکاهد. با این کار هود شما قبل از شروع جریان چربی سازی توسط گاز، آمادگی جذب و عبور چربی ها را پیدا می کند.

2- در روزهای بدون آشپزی هم هود را روشن کنید! برای جلوگیری از احاطه شدن موتور هود آشپزخانه با آلودگی های محیطی، بهتر است در روزهایی هم که آشپزی نمی کنید؛ بین 10 تا 20 دقیقه با درجه مکش پایین هود را روشن بگذارید.
3- مکش هود را روی بیش ترین درجه تنظیم کنید! اگر مهمان دارید یا به نحوی مجبور به استفاده از سه شعله یا بیشر گاز هستید،درجه مکش هود را روی 3 و 4 تنظیم کنید.

 

 

چگونه هود آشپزخانه مان را تمیز کنیم؟

 

·         یکی از راه‌های مناسب استفاده از محلول‌های گاز پاک کن است. این محلول‌ها در فروشگاه‌ها و حتی سوپر مارکت‌های محل هم در دسترس است. به جای زحمت زیادی، یکی از این محلول‌ها را تهیه کنید و با خواندن راهنمای آن هود آشپزخانه خود را پاک کنید.

·         استفاده از پودر ماشین لباسشویی هم کارآمد است. برخی پودرهای مخصوص شست و شوی لباس با ماشین، موادی دارند که چربی را راحت‌تر در خود حل کرده، کار شما را آسان می‌کنند.

·         موادی به نام تترا نیز موجود است که برای پاک کردن شیشه یا بدنه استیل هود کارآمد است. فقط باید یادتان بماند که از این مواد برای هودهایی با بدنه پلاستیکی استفاده نکنید.

نکته 1 : در هر سه روش، دستکش را فراموش نکنید و اگر از اسکاچ استفاده می‌کنید نیز دقت کنید که بافت آن زبر نباشد. اسکاچ های نرم برای این کار مناسب‌ترند. پس از پاک شدن مواد نیز چند بار با دستمال مرطوب مواد شیمیایی پاک کننده را بزدایید تا بو یا لمس باقیمانده آن‌ها باعث اذیتتان نشود.

نکته 2 : به خاطر بسپارید هودهای آشپزخانه معمولا دو نوع فیلتر دارند: الیاف و فلزی. طبق توصیه اغلب هودسازان، هر چند‌گاه فیلتر الیافی هود را نیز باید تعویض کرد. این الیاف معمولا از جنسی شبیه به پنبه مصنوعی هستند و شستن آن‌ها از آنجا که باعث تغییر شکل و در نتیجه از دست دادن خاصیتشان می‌شود کاری بی حاصل است و حتما باید تعویض شوند. نوع مشبک فلزی را می‌توان با‌‌ همان مواد پاک کرد.